IJTIMOIY IDENTITET VA O'ZLIKNI ANGLASH - Abdurahmon Shuhratovich, To’ymurodov (The latest pedagogical and psychological innovations in education, 2025)
Ijtimoiy identitet va o'zlikni anglash, shaxsning jamiyatdagi o'rni, o'zini qanday his qilishi va boshqalar bilan munosabatlarini qanday tartibga solishi bilan bog'liq psixologik jarayonlardir. Ushbu maqolada, ijtimoiy identitetning rivojlanishi, uning shakllanishi, turli omillar va o'zlikni anglash jarayonlari haqida so'z boradi. Shuningdek, ijtimoiy identitet va o'zlikni anglashning bir-biriga ta'siri, shaxsiy va jamiyatdagi o'zgarishlarga qanday ta'sir ko'rsatishi tahlil qilinadi.