GLOBAL INNOVATSION TARMOQLAR VA SANOAT KORXONALARI FAOLIYATINI OPTIMALLASHTIRISH - Nafisa Namazovna, Avazova (The latest news and research in education, 2024)
Ushbu maqola global innovatsion tarmoqlar va sanoat korxonalari faoliyatini optimallashtirishning iqtisodiy va texnologik asoslarini tahlil qiladi. Innovatsiyalar sanoat korxonalari uchun raqobatbardoshlikni oshirish, ishlab chiqarish samaradorligini yaxshilash va yangi bozorlarni zabt etishda muhim ahamiyatga ega. Maqolada global innovatsion tarmoqlar va sanoat korxonalari o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik, innovatsiyalarni joriy etishning samaradorlikka ta’siri va sanoat sektori uchun innovatsion strategiyalarni ishlab chiqish masalalari ko‘rib chiqiladi. Innovatsion tarmoqlarda ishtirok etish sanoat korxonalariga yangi texnologiyalarni o‘zlashtirish va ishlab chiqarish jarayonlarini optimallashtirish imkonini beradi. Shuningdek, maqolada innovatsion tarmoqlarni integratsiya qilishning iqtisodiy va logistika jihatlari tahlil qilinadi.