RAQAMLI IQTISODIYOTNI RIVOJLANISHDA BLOKCHEYN TEXNOLOGIYASINING O‘RNI - Karabayev Rustam Zafarovich (The latest news and research in education, 2025)
Blockcheyn - bu ma'lumotlarning o'zgarmasligi va shaffofligini ta'minlaydigan markazlashtirilmagan tranzaksiya kitobi texnologiyasi. U iqtisodiyotning turli tarmoqlarida, jumladan, moliya, logistika, sog‘liqni saqlash, davlat boshqaruvi va boshqalarda qo‘llanilishi mumkin. Blokcheynning raqamli iqtisodiyotga ta'siri: - Ishonch va oshkoralikni oshirish: Blokcheyn ma'lumotlarning o'zgarmasligini ta'minlaydi va uni yanada ishonchli va shaffof qiladi. Bu iqtisodiy munosabatlar ishtirokchilari o'rtasidagi ishonchni oshirishi va vositachilarga bo'lgan ehtiyojni kamaytirishi mumkin.