ZAMONAVIY TADQIQOT USULLARI VA TALABALARDA ILMIY-TADQIQOTCHILIK KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISHNING DOLZARBLIGI - Oxunboboyev Abdurahmon (The latest news and research in education, 2025)
Ushbu maqolada tadqiqot usullari va ularning zamonaviy ta’lim jarayonidagi o‘rni, talabalar orasida ilmiy izlanish ko‘nikmalarini shakllantirishning nazariy asoslari hamda amaliy yondashuvlari tahlil qilinadi. Raqamli transformatsiya davrida ilmiy tadqiqotlar jarayoniga sun’iy intellekt, katta ma’lumotlar (Big Data) va statistik tahlil vositalarini integratsiya qilishning afzalliklari ochib beriladi. Maqolada tadqiqot metodologiyasi, ilmiy muammo qo‘yish tamoyillari, gipoteza qurish, ma’lumot yig‘ish va natijalarni talqin qilish jarayonlari chuqur yoritiladi.