MUSIQA DARSLARIDA O’ZBEK XALQ CHOLG’ULARI TARIXI BILAN TANISHTIRISH - Jo'raboyeva Mushtariy Jamoldin qizi; Burxonova Dildora Avazbek qizi (The latest news and research in education, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek xalq cholg‘ularining kelib chiqish tarixi, ularning turlari, xalq hayotidagi o‘rni hamda musiqa darslarida o‘quvchilarni bu meros bilan tanishtirishning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, dars jarayonida milliy cholg‘ularimiz orqali estetik tarbiya, vatanparvarlik tuyg‘ularini shakllantirish yo‘llari ko‘rsatib o‘tiladi.