HYPER-V VA VMWARE ASOSIDA VIRTUAL MASHINALAR SAMARADORLIGINI TADQIQ QILISH - Hasanov Fazliddin Gʻanisher oʻgʻli; Akmuradov B.U. (The latest news and research in education, 2025)
Ushbu tezisda Hyper-V va VMware platformalarida virtual mashinalar samaradorligini o‘rganish, ularning arxitekturaviy xususiyatlari, resurslarni boshqarish mexanizmlari, yuklama ostidagi ishlash ko‘rsatkichlari hamda xavfsizlik imkoniyatlari tahlil qilindi. Tadqiqot davomida har ikkala gipervizorning CPU, xotira, tarmoq va disk resurslarini taqsimlashdagi yondashuvlari solishtirildi. Shuningdek, migratsiya, klasterlash va uzluksizlikni ta’minlash funksiyalarining amaliy ahamiyati yoritildi. Olingan natijalar Hyper-V va VMware’ning har xil infratuzilma sharoitlarida qay tarzda samarali ishlashini aniqlashga imkon berdi.