GAZ PAYVANDLASHNING ENERGETIK SAMARADORLIGINI OSHIRISH USULLARI - Ayxo‘jayeva Muhayyo Turebayevna (The latest news and research in education, 2025)
Maqolada gaz payvandlash jarayonida energiya samaradorligini oshirishning zamonaviy usullari tahlil qilinadi. Tadqiqotda mash’ala parametrlarini optimallashtirish, qo‘shimcha materiallardan samarali foydalanish, jarayonni avtomatlashtirish va texnologik jarayonni optimallashtirish orqali energiya tejash yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga, energiya samaradorligini oshirish ishlab chiqarish xarajatlarini kamaytirish, ishchi xavfsizligini ta’minlash va ekologik xavfsizlikni oshirishda muhim ahamiyatga ega ekanligi ta’kidlanadi.