XITOY TILI VA UNING GRAMMATIK KONSTRUKSIYALARI - Azamat Ashirqul oʽgʽli, Jabborov (The latest news and research in education, 2025)
Ushbu maqolada xitoy tilining grammatik tuzilishi va uning asosiy konstruksiyalari haqida so‘z yuritiladi. Xitoy tilida infleksiya yo‘qligi va grammatik munosabatlarni ifodalash uchun so‘z tartibi, partikullar, o‘lchov so‘zlari va boshqa grammatikal konstruktsiyalar ishlatiladi. Xitoy tilining asosiy xususiyatlari, jumladan mavzu-komment tuzilishi, salbiy konstruktsiyalar, savol shakllari va vaqtni ko‘rsatish usullari batafsil tushuntirilgan. Maqola xitoy tilining grammatik tizimi va uning o‘ziga xos xususiyatlarini o‘rganish orqali til o‘rganuvchilarga yanada samarali va to‘g‘ri muloqot qilishda yordam berishga qaratilgan.