XITOY VA O‘ZBEK TILLARIDA SO‘Z QO‘LLANILISHIDA FONOVARIATIVLIK - Nuriya Baxodir qizi, Abdullayeva (The latest news and research in education, 2025)
Har bir til o‘ziga xos fonetik, leksik va grammatik xususiyatlarga ega bo‘lib, ular tildagi so‘zlarning qo‘llanilishida ma’lum tafovutlarni keltirib chiqaradi. Xitoy va o‘zbek tillari har xil til oilalariga mansub bo‘lishiga qaramay, ularning fonovariativlik jihatlari tilshunoslik nuqtayi nazaridan qiziqarli tahlil obyekti hisoblanadi. Ushbu maqolada xitoy va o‘zbek tillarida fonovariativlikning funksional, semantik va stilistik jihatlari o‘rganiladi.