TEXNIKUM O‘QUVCHILARI UCHUN FUNKSIONAL SAVODXONLIKNI OSHIRISHDA ADABIYOT FANINING O‘RNI - Abduraxmonova Nigora Nimatullayevna (The latest news and research in education, 2025)
Ushbu maqolada texnikum o‘quvchilarining funksional savodxonligini shakllantirishda adabiyot fanining o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Funksional savodxonlik — bu o‘quvchining kundalik hayotda zarur bo‘lgan axborotni qabul qilish, qayta ishlash, tahlil qilish va uni amaliyotga tatbiq eta olish qobiliyatidir. Adabiyot fani orqali bu ko‘nikmalarni rivojlantirishning samarali usullari, badiiy asarlar asosida tanqidiy fikrlashni shakllantirish, muloqot madaniyati va estetik didni oshirishga doir metodik yondashuvlar tahlil qilingan. Shuningdek, adabiyotning axloqiy va ma’naviy tarbiyada tutgan o‘rni haqida fikr yuritilgan.