MIGRATSIYANING BOLALAR TA’LIMI VA TARBIYASIGA TA’SIRI. - Ibragimova Shahloxon Oyturaxonovna (The latest news and research in education, 2025)
Ushbu maqolada migratsiya jarayonlarining bolalarni tarbiyalash va o‘qitishga ta’siri o‘rganiladi. Migrant bolalarning yangi ta’lim muhitiga moslashuvi bilan bog‘liq ijtimoiy-psixologik jihatlarga, shuningdek, migratsiya sharoitida oilaviy qarashlar va tarbiya strategiyalaridagi o‘zgarishlarga alohida e’tibor qaratiladi. Migrant bolalarning ta’lim olish jarayonida duch keladigan muammolari – til to‘sig‘i, madaniy tafovutlar va ijtimoiy ajralganlik holatlari tahlil qilinadi. Bolalarning to‘liq rivojlanishi va muvaffaqiyatli ijtimoiylashuvini ta’minlash maqsadida inklyuziv ta’lim muhitini shakllantirish hamda migrant oilalarni qo‘llab-quvvatlash bo‘yicha tavsiyalar beriladi.