TA’LIM TIZIMI VA IJTIMOIY KAPITAL: MAKTABDAN BOSHLANGAN VORISIYLIK MODELI - Norqobilov Muzaffar Jumayevich (The latest news and research in education, 2025)
Maqolada ta’lim tizimi ijtimoiy kapitalni shakllantirish va uni avloddan avlodga uzviy ravishda yetkazishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Maktab ijtimoiy kapitalning boshlang‘ich instituti sifatida ko‘rib chiqilib, o‘quvchilarda ijtimoiy ishonch, hamjihatlik, madaniy xotira, jamoaviylik va fuqarolik madaniyatini shakllantirishning zamonaviy mexanizmlari ochib beriladi. Shuningdek, global axborot makoni, raqamli ta’lim, yoshlar ongidagi qadriyatlar transformatsiyasi va ularning ijtimoiy kapital vorisiyligiga ta’siri ilmiy tahlil qilinadi.