PEDAGOGIK TA’LIMDA YOSHLAR BILAN MULOQOTI MAVZUSIDAGI MULOHAZALARI - Karimova Soxiba Norimboyevna (The latest news and research in education, 2025)
Bugungi globallashuv va raqamli axborot oqimi keskin kuchaygan davrda yoshlar bilan samarali muloqot tashkil etish pedagogik ta’limning eng muhim yo‘nalishlaridan biriga aylandi. O‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi kommunikativ jarayon nafaqat bilim berish, balki tarbiyaviy maqsadlarni amalga oshirish, shaxsiy rivojlanishni qo‘llab-quvvatlash, yoshlarning individual qobiliyatlarini ochishda ham katta rol o‘ynaydi. Bu jarayonning sifatli tashkil etilishi ta’lim samaradorligini bevosita belgilaydi.