BARQAROR TURIZMNING IQTISODIY RIVOJLANISHDAGI O‘RNI VA INNOVATSION YONDASHUVLAR - Jumaniyozov Lochinbek Ollabergan oʻgʻli; Ulashev Tolib Ilhom oʻgʻli (The latest news and research in education, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda barqaror turizmni rivojlantirishning dolzarb masalalari haqida soʻz boradi. Shuningdek unda turizm sohasi iqtisodiyotning muhim tarmoqlaridan biri ekanligi, uning iqtisodiy o‘sishga, bandlikni ta'minlashga va milliy madaniyatni dunyoga tanitishga qo‘shadigan hissasi yoritilgan. Maqolada barqaror turizmni rivojlantirish uchun ekologik muvozanatni saqlash, infratuzilmani takomillashtirish va mahalliy aholini jalb etish zarurligi ta’kidlanadi.