IJTIMOIY TARMOQLAR VA BOLALAR: OTA-ONANING ELEKTRON MUHITDAGI MASʼULIYATI - Raximov Sherbek Kamolovich (The latest news and research in education, 2025)
Mazkur maqolada axborot texnologiyalari va ijtimoiy tarmoqlarning bolalar hayotiga va tarbiyasiga taʼsiri atroflicha tahlil qilingan. Internet va ijtimoiy platformalarning bolalar dunyoqarashi, xulq-atvori hamda ruhiy holatiga taʼsiri haqida turli maʼlumotlar va dolzarb misollar asosida fikr yuritilgan. Shuningdek, ijtimoiy tarmoqlar orqali yuzaga kelayotgan kiberbulling, yolg‘on axborotlar, ruhiy bosim, vaqtni samarasiz o‘tkazish, axloqiy tahdidlar kabi muammolarga alohida eʼtibor qaratilgan. Ota-onalarning elektron muhitdagi masʼuliyati, bolalarni himoya qilishdagi o‘rni, ularga axborot savodxonligini o‘rgatish va raqamli axloqni shakllantirish borasida tavsiyalar berilgan.