MADANIYATLARNING O‘ZARO ARALASHUVI VA GIBRID MADANIYATLARNING PAYDO BO‘LISHI - Raximov Sherbek Kamolovich (The latest news and research in education, 2025)
Mazkur maqolada globallashuv sharoitida turli madaniyatlarning o‘zaro taʼsiri va ularning sintezi natijasida gibrid madaniyatlarning shakllanishi tahlil qilinadi. Maqolada madaniyatlarning aralashuvining ijtimoiy, iqtisodiy va maʼnaviy omillari, shuningdek, gibrid madaniyatlarning xususiyatlari va ularning jamiyatda tutgan o‘rni muhokama etiladi. Globallashuv madaniyatlarning xilma-xilligini saqlash va yangi madaniyatlarning shakllanishi uchun imkoniyatlar yaratishining ahamiyati taʼkidlanadi.