MATEMATIK TASAVVURLARNI SHAKLLANTIRISHNING DIDAKTIK ASOSLARI - Madina Uktamovna, Shukurova (The latest news and research in education, 2025)
Ushbu maqolada matematik tasavvurlarni shakllantirish jarayoni didaktik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Ta’lim jarayonida bolalar va o‘quvchilarda matematik bilimlarni mustahkamlash hamda tushunchalarni to‘g‘ri shakllantirish uchun didaktik yondashuvlar va metodlar muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada matematik tushunchalarni shakllantirishda pedagogik texnologiyalar, vizual vositalar va o‘quvchilarning yosh xususiyatlariga mos metodlar haqida fikr yuritiladi.