JAVLON JOVLIYEV IJODIDA MUSOFIRLAR TAQDIRINING BADIIY IFODASI - Muxlisa, Qurbonova (The latest news and research in education, 2025)
Mazkur maqolada hozirgi o‘zbek nasnining zabardast vakili Javlon Jovliyevning “Buxoro, Buxoro, Buxoro…” hikoyasi tahlilga tortilgan. Xususan, unda musofirlar hayotining badiiy ifoda etilishi va bu borada yozuvchi mahorati xususida mulohazalar bayon etilgan.